Over Ons

Drie wijkgemeenten, elk met een eigen identiteit maar samen één kerk.

Welkom bij Wijkgemeente ‘West’, onderdeel van de Protestantse Gemeente Boskoop.

Wij zijn een open, laagdrempelige, warme gemeente. Zoals veel gemeentes binnen de Protestantse kerk in Nederland, zijn ook wij een veelkleurige gemeente, waar ruimte is voor verscheidenheid. In deze gemeente voelt een deel zich thuis in de klassieke traditie van de kerk, voor anderen is er de vrijheid van denken om twijfels en geloofsvragen aan de orde te stellen. Regelmatig worden sprekers uitgenodigd die met gemeenteleden theologische vragen verkennen en onderzoeken.

Liturgie

In de afgelopen jaren hebben de erediensten meer en meer een oecumenische liturgische invulling gekregen. Het nieuwe liedboek is met vreugde in gebruik genomen. Het inspireert de cantorij die in de eredienst een mooie plaats heeft. De vieringen rond de drie dagen voor Pasen zijn niet meer weg te denken uit de gemeente. Kinderen worden aan de maaltijd van de Heer uitgenodigd. Met een gebed wordt de viering ingeleid. Bij de doop en bevestiging van ambtsdragers wordt in plaats van een lerend formulier een gebed gelezen.

Kleinschalig en laagdrempelig

Leden worden aangesproken door de kleinschaligheid van de wijkgemeente. Mensen worden gekend en trouw bezocht. Er is een oprecht ontmoeten van elkaar na afloop van de dienst, het grootste deel van de gemeente blijft koffie drinken.

De gemeente van Hervormde en Gereformeerde leden die al vanaf 1973 in de Stek bij elkaar komt, heeft een voortrekkersrol gespeeld in het Samen op Weg proces.