Selecteer een pagina

Collectebonnen

Zoals wellicht bekend bestaat er binnen onze kerk de mogelijkheid om gebruik te maken van collectebonnen. In plaats van contant geld kunt u dan collectebonnen in de collectezak doen. Dit heeft een aantal voordelen. U kunt de kosten van deze collectebonnen als gift aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting en u hoeft niet op het laatste moment geld te zoeken om mee naar de kerk te nemen. En verder wordt ook de contante geldstroom in het kerkelijk betalingsverkeer beperkt.

Binnen de PG Boskoop zijn collectebonnen verkrijgbaar in kaarten van 20 stuks:

  • € 10,00 voor 20 bonnen van € 0,50;
  • € 15,00 voor 20 bonnen van € 0,75;
  • € 20,00 voor 20 bonnen van € 1,00;
  • € 30,00 voor 20 bonnen van € 1,50;
  • € 40,00 voor 20 bonnen van € 2,00.

De bonnen zijn verkrijgbaar door het bedrag (in veelvoud van het gewenste aantal kaarten) over te maken
op rekening NL45 RABO 0309 8027 92 van de PG Boskoop
onder vermelding van de gewenste verdeling en het bezorgadres. De collectebonnen worden dan binnen 14 dagen thuisbezorgd.

Vragen over collectebonnen kunt u richten aan: secretariscvk@pgboskoop.nl

 

Het fiscale voordeel nog even toegelicht:

Het is waarschijnlijk algemeen bekend dat financiële bijdragen zoals giften voor de Aktie Kerkbalans en de bijdragen aan de solidariteitskas als gift afgetrokken kunnen worden bij de aangifte inkomstenbelasting. Ook de betaling via de bank voor de collectebonnen telt hierbij mee. Als u bij de giften boven de grens voor aftrekbaarheid uitkomt kan dat (in derde schijf) 42 % of zelfs (in de vierde schijf) 52 % schelen. Eigenlijk kost de gift u dan slechts de helft – maar u kunt natuurlijk ook twee keer zoveel geven!